Tipy na oběd: 3 snadné, rychlé a chutné recepty

Každý den nemáme hodiny času na vyváření, ale potřebujeme uvařit rychle a nezdržovat se. Přesně pro takové dny jsou naše tipy na oběd. Jídla, na které najdete recepty v tomto článku, jsou jednoduchá, rychlá a přesto velmi chutná!

3 tipy na oběd

zdroj: unsplash.com

3 tipy na oběd

Sendvič s vajíčkem a sýrem

Doba přípravy: 15min

Ingredience: toastový chléb, vajíčko, plátkový sýr, šunka (nemusí být), ledový salát, olivový olej, máslo, bylinková sůl Avokádo, pepř

Příprava

Vložíme dva plátky chleba do topinkovače a rozehřejeme pánev. Na rozehřátou pánev přidáme olivový olej nebo kostičku másla a rozklepneme vajíčka (1ks = jeden sendvič). Vajíčko dochutíme bylinkovou solí a trochou pepře. Jakmile máme opečené chleby, namažeme je tenkou vrstvou másla, pokladene na ně list plátek sýra a list ledového salátu. Nakonec přidáme volské oko.

V domácnosti jsme dva a obvykle sníme dohromady 5 sendvičů.

Kuřecí maso na hořčici s rýží

Doba přípravy: 20-30min

Ingredience: kuřecí prsa, jasmínová nebo basmati rýže, krémžská hořcice, kukuřice, sůl a pepř

Příprava

Properte rýži ve vodě a dejte ji vařit. Očistěte kuřecí maso a nakrájejte na nudličky. Vložte ho do nádoby, osolte, opepřete, zalijte krémžskou hořčicí a promíchejte. Poté ho nechte 5-10 minut odležet (pokud máte více času, můžete i déle). Rozpalte si větší pánev, vložte do ní maso a zalijte vodou. Jakmile začne voda vřít, přikryjte pokličkou a nechte maso vařit za občasného promíchání zhruba 10-15 minut.

Jakmile máte hotovou rýži i maso, promíchejte vše na pánvi dohromady, přidejte kukuřici, nechte ji pár minut prohřát a můžete servírovat! 🙂

TIP: pokud chcete ušetřit čas, uvařte si rýži dopředu a poté jen odebírejte z hrnce

Brambory s cuketou

Doba přípravy: 30-40 min

Ingredience: Brambory, cuketa, olivový olej, sůl, pepř

Příprava

Oloupané a na drobno nakrájené brambory dejte vařit. Oloupejte si cuketu a nakrájejte na kostičky. Na velkou rozpálenou pánev přidejte olivový olej a vysypte nakrájenou cuketu. Osolte a opepřete, aby pustila vodu. Restujte dokud nebude měkká, přidejte brambory a orestujte společně. Ochutnejte, jestli je dostatečně dochucené, obvykle cuketa snese poměrně hodně soli. Jakmile máte dochuceno, je vše hotové a můžete obědvat.

TIP: pokud chcete jídlo vylepšit, doporučujeme si bokem na menší pánvi orestovat cibulku a před dochucováním vmíchat do jídla

Vidíte, že vařit se dá i rychle, jednoduše a chutně. Máte i vy nějaké své osvědčené tipy na oběd? Podělte se v komentářích!

Líbil se vám článek 3 tipy na oběd? Přečtěte si také